2012. augusztus 21., kedd

Clasificatoria

Az elődöntő másnapján megérkezett Norbi, Endre lakótársa. Épp a neki vett dulce-val tartottunk hazafelé, amikor kiszállt a ház előtt a taxiból. Egymásnak örülés, élményekkel elhalmozás. Így már teljes a csapat, Jucus és a hársfa utcai fiúk :) Az utóbbi egy évben sokat lógtam velük, jóbarátok lettünk. Szinte hihetetlen, hogy mi így hárman, itt Buenos Airesben.

Miután bepakoltuk a szobájába, nekünk készülnünk kellett, aztán hárman elindultunk a helyszínre. Útközben nagy vagányan mutogattuk, hogy mennyire ismerjük már a járást, az ott a buszmegálló, ez a Subte kártya, itt vagyunk a térképen. Mintha már itt élnénk.

Norbi, Jucus & türkiz szoknya

Ha már buszoztunk, akkor pár szót erről is. A megállókat a lehető legkülönfélébben jelzik. Fémtáblával vagy matricával, részletesen vagy rejtelmesen. A megállókban libasorban állnak az emberek, ha jön a busz le kell inteni. Az első ajtónál kell felszállni és bemondani, hogy meddig mész, majd fizetni. Ahogy az utolsó utasnak is fent van a lába, a busz nyitott ajtókkal elindul. Leszállás a többi ajtónál, amelyek már menetközben jóval a megálló előtt kivágódnak. Kapaszkodni ajánlott.


Tilos mozgás közben fel- és leszállni. Ugrani szabad.

Az úton megismerkedünk egy a Mundialon szintén induló bolíviai testvérpárossal. Közben Endre öltönye lecsúszik a ruhazsákban, a bolíviai srác segít neki gondosan visszarendezni.

A bejáratnál elköszönünk Norbitól, aki megy várost felfedezni, mi pedig csatlakozunk a felkészülő párosokhoz.


Az öltözőben a hangulat már érezhetően nyugodtabb, a kezdeti izgalmakon túl már mindenki tudja hol a helye, mikor következik. Sminkeléskor a tükrön egy menyasszonynak öltözött lánnyal osztozom. Egy párosból a lány matét szürcsöl, a fiú a lány cipőjét waxolja. Argentín fiú fésüli, zselézi frizuráját a tükör előtt egy fotós örömére. A bolíviaiak pózolnak és megkérik Endrut, hogy fotózzon.


A forgatókönyv ugyanaz, mint előző nap, felsorakozunk, felvonulunk, színpadra lépünk, a nézőtérről most Norbi integet. Az érzés hasonló, szépen, de visszafogottan táncolunk, sétálunk. Meghajlás, vissza az öltözőbe, taps. A kijáratnál még kapunk oklevelet és két jegyet a szalon döntőre.

A nézőtéren beülünk Norbi mellé és megnézünk pár ronda-t. A közönség lelkesedése is alábbhagyott kissé, nincs teltház, de azért jó hangulat van. Ozgur-ekkel is beszélünk, néztek minket, tetszettünk, szerintük van esélyünk továbbjutni. Meglátjuk.

Idén háromszázötven páros jelentkezett, ami a tavalyi hatszázzal szemben kevésnek számít. Drága lett az utazás és az élet. A középdöntőbe hetvenegy páros jut tovább, akiket este tízkor mailben értesítenek. Még körbenézünk a cipőstandoknál, Norbi felpróbálja az első 2x4 cipőjét.


Lassan elindulunk és sétálgatunk a késői napsütésben.


Bérelhető bingák

Majd betérünk egy jó kis levezető sörözésre a már törzshelyünkké vált pizzériába. Minden empanadaból egyet, sört és fagyit kérünk. A fiúk ínyenckednek, zsűrizik az ízeket, végül a roquefort-os nyer.


:)

Ahogy hazaérünk én kidőlök, kitört rajtam minden fáradtság. Éjjel arra ébredek, hogy sehol senki. Emil nem jött. Bence még a neten lóg, izgatott, hogy mi lett az eredmény. A 2xtango facebook oldalára kitesznek egy listát, de kiderül, hogy az tavalyi. Nagy nehezen kibogarásszuk az aktuálisat, Bencu pörgeti-pörgeti, majd szívszakadva írja, hogy száznegyvenkilenc, pedig az első ötvenet kétszer is átnézte, biztos volt benne, hogy ott vagyunk. Mondom sebaj, de vajon Endru tudja-e már? Nem tudta, elment milongára a Porteno y Bailarinba és egész éjszaka táncolt. Hajnalban jött haza élményekkel telve, hogy bizony felkérte milongára még Flaco Dany partnerét is. Nemvoltjómegmondani, de meg kellett. Sajnálom Endru. Ez a fiú az utolsó percig készült és hitt abban, hogy bármeddig eljuthatunk. Elszánt és mindenre kész volt. Én azt gondolom, hogy a tangó hazájában Budapestnek szép helye lett a 2012-es Mundialon. És óriási buli volt :)

A helyezések és pontok világa itt. Anyósom ennél is továbbszámolgatott:
"Gratulálok Jucuséknak!!

Megszámoltam az eredménylistán néhány dolgot:
Előttük argentin: 89
Utánuk argentin: 142
Előttük egyéb Dél-Amerika: 27
Utánuk egyéb Dél-Amerika: 24
Előttük Észak-Amerika: 7
Utánuk Észak-Amerika: 5
Előttük Európa: 14 (ebből 6 orosz, 5 olasz)
Utánuk Európa: 16

Szóval szép ez az eredmény egy világbajnokságon!! :)
Jó tangózást a továbbiakban!"

Muchas gracias! :)

1 megjegyzés: