2012. július 3., kedd

Tejjel-mézzel folyó Raduno Rural

Úgy döntöttem, hogy blogba foglalom mindazokat a helyeket, ahová eljutok a tangó által. Mert onnantól, hogy elkezdesz tangózni megváltoznak az úticéljaid :) Azért utazol egy városba, mert ott van egy fesztivál, egy maraton vagy ott tanít egy legendás tanár, akiért akár a világ másik felére is képesek elzarándokolni az emberek. Mert a tangó szent. Nekem biztosan. Tiszteld a partnered, a zenét és a parkettet. Tiszteld a tangót. Respect the ronda. I speak tango. Sokmindent le lehetne írni a tangóról, főleg egy pohár olasz rozé után.. de akkor kezdjük ott, ahol a blog is elkezdődött.

Június vége, Budapest, hőség. Útban Szlovénia felé. Bár teli a hűtőtáska, biztos ami biztos megállunk ebédelni a fiúkkal (Endre & Konrad) a budaörsi tescoban. Majd fevesszük Sacit, aki még megpakolja az autót gyümölcsökkel, szendviccsel és csokival. Majd profi anyuka modjára megetet minket az úton, nemcsoda ikrei vannak :)

Estére lenyűgöző fenyvesekkel borított hegyek között kanyargunk. Csak ámulok. Konrad letekeri az ablakot, az erdőillat beáramlik a kocsiba. Csodálatos. Egy másik magyar kocsival együtt parkolunk le Szlovénia egyik eldugott síparadicsomába. A táj lélegzetelállító. Nem kirándulni jöttünk. A fesztivál szervezője, Blaz a családjával együtt tavaly átalakított egy istállót táncparketté, hogy a milonguérok és milongérák a gyönyörű hegyi környezetben tangózhassanak. Meghívásos alapon megy és csak párban lehet regisztrálni. Az emberek ölelgetve köszöntik egymást, én egyelőre nem sok embert ismerek.

Endre, Saci, Konrad

Aztán összegyülünk a vacsorához az istállóban, a sarokban szénakazal. Grill sajt, pollenta, cukkini, padlizsán, kolbász, jóféle vörös és fehér bor. Tovább ámulok. A pajta emeletén pedig a táncterem gyönyörű faragott székekkel és asztalokkal. És üvegpoharak, hozzá ragasztószalag, amire ráírhatod a neved, így nem keverednek el és ismerkedésnek is kiváló.
Evés után kocsival továbbkanyargunk az apartmanunkhoz. Tiszta, igényes, tágas, az erkélyről belátni az összes hegyet, este pedig a kivilágított templomokat.

Még világosban

Mire magamhoz térek már indulunk milongára, mivel ma este Konrad a DJ. Micsoda muzsika!
Az emberek gyönyörű áramló energiát alkotnak. A hangulat buenos airesi. Beszélgetnek, bort isznak, szemezéssel kérik fel egymást, táncolnak, a tanda végén kiürül a parkett. Közben folyamatosan van jó hűvös forrásvíz, bor, kávé és édes vagy sós. Csodálatosan finomak, a segítők pedig angyalok, sürögnek-forognak. Nagyon jókat táncoltam. Konrad egyszer tapsot is kapott. Hajnalban haza.

Másnap svédasztalos reggeli a kertben. Napsütés, nyugalom, az emberek a fűben heverésznek vagy a faasztaloknál ücsörögnek. Majd csobbanunk a medencében. Kéremszépen ez nem sí-, hanem tangóparadicsom. A magyar fiúk kezdik, először fejeseket ugrálnak, majd szinkronúszás-vizibalett bemutató. Gyűlik a nézőközönség a medence partjára, nagy sikerük van. Aztán Endre bedobja a szivacs focilabdát a vizbe és elkezdődik a magyar-olasz vizílabda mérkőzés. Anna a bíró. Az emberek tombolnak, a meccs szenzációs. Végül Blaz apukája elkobozza a labdát, mivel lassan több lesz a víz a medencén kívül.

 
Majd a magyar lányok is felsorakoznak a partra, fröcskölnek és pucér hátat villantanak. Mígnem a fiúk sorban belökik őket a vízbe :)
Még egy kis napsütés, ejtőzés, aztán kezdődik a délutáni milonga. A hőség miatt lassabb zenék mennek, de ez így van jól. A táncok megint csodásak, lebegek.


Estére mindenki megéhezik, ülünk is a padon mint a verebek és várjuk a vacsorát. Cseréptányéros gombaleves, vegyestál (vadas, krumpli, zöldség, túrós palacsinta), gyümölcskrémes sütemény, testes bor. A magyar részleg rázendít a "Már minálunk Babám" című nótára. Mulatunk.

Az esti milonga előtti alvásból nagyon nehezen ébredek, de azért csak összeszednek és már megint tangó. A péntek esti bódulat továbbra is tart. Még táncolok párat aztán Hamupipőke módjára megszököm, mert másnap korán indulunk tovább. Hazafelé arra gondolok, hogy az élet szép. Csak Bence hiányzik, nagyon.

2 megjegyzés:

  1. Jó cikk! Különösen az utolsó mondat :)

    VálaszTörlés
  2. Meg is hatódtam....... :-) És örülök, hogy ilyen szép élményeid vannak! Irigykedek. :-)

    ÉS NEM VAGYOK ROBOT!!!!! :-) :-)

    VálaszTörlés