2012. július 12., csütörtök

Tango de Salón - avagy mi fán terem

Csak néhány gondolat, hogy mitől is szalon az argentin tangó. Sokféle tangó van és ugyanazt a stílust is ahány ember annyiféleképp járja, mert a tangó mindenkinek más. Lehet, csak az ölelésben, lehet csak a zenében, lehet csak az inspiráló energiában találjátok meg egymást, de ettől szép. És még szebb, amikor ebben a színkavalkádban megtalálod a narancsot.

A szalon tangó a pár közötti harmóniának, ölelésnek, tartásnak, zeneiségnek, sétának, dinamikának egy elegáns, kifinomult formája. Hosszú suhanós léptek, rugalmas ölelés, melódiára táncolás. Folyamatos flow a parketten, a lábak nem emelkednek a levegőbe.

Mindez talán egyszerűnek látszik és hangzik, azonban folyamatos egységben lenni a partnerrel, zenével, parkettel komoly testtudatot kíván. A belső központi erő kifelé könnyedséget, játékosságot, puhaságot sugároz. A lépések pontosak, tiszták. Az energia férfi és nő között egymást segítve áramol. Az ölelés nem nyílik ki. A mozdulatok annyira finomak, hogy szinte együtt kell lélegezzetek. Nemcsak egymással, hanem a zenével is. A zene vezet, a táncos követ. A férfi kérdez, a nő válaszol. Az Aranykor zenéje szól, dinamikájában lehet líraibb, drámaibb vagy épp gyorsabb. Másképp lépsz ritmusra és másképp dallamra. Másképp a zongorára és másképp a hegedűre. Lágy lüktetés, érzelemkifejezés, variación.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése