2012. július 4., szerda

Mucha técnica, poco tango

Vasárnap a késői reggeli után csak pár tangóstól köszönünk el. Mielőtt kocsiba ugrunk még gyorsan megölelgetem Lilijana-t, egyik kedvenc táncosomat, és már robogunk is tovább. Úticélunk ezúttal Róma. Nem fesztivál és nem is maraton, hanem európa bajnokság. Hol is kezdjem... talán visszafelé. Tangótábor, fellépések, utcatánc, balett, magánórák, zeneóra, gyakorlások, Itália, napfény, bor. Ez mind nincs, ha egy éve nem vágok bele a közös munkába Endruval. Persze a tangóérzést nem lehet mérlegre tenni, de a fejlődés útján lenni nagyon jó, bármi is a cél.

A spanyol-olasz focidöntő előtt érkeztünk meg. Szerencsére nem volt nagy fiesta, csak néhány utcakölyök drukker kopogtatta végig a kocsit. A meccs után persze mindenki visszahúzódott az odújába.. a hosszú út miatt mi is kidőltünk estére.

Másnap délelőtt indultunk regisztrálni. A hőség és a páratartalom elviselhetetlen volt, csakúgy mint tavaly. A helyszín egy sportközpont főépületében van, a parkett hatalmas és ezúttal van légkondi! Ez már valami.. kitöltöttünk, aláírtunk, számot kaptunk, parkettpróbáltunk. A haj-smink készítés már problémásabb, mert választhatunk egy szauna-lakókocsi vagy a mosdó között. Eddig az utóbbi vezet. Még épp időben készültünk el, aztán már érkeztek is a párosok csillogó dresszben, pompában. Érdekes figyelni ilyenkor az embereket. Vannak itt nyugodtan várakozók, izgulók, utolsó percig gyakorolók, figurázók és a még ilyenkor is ruhavásárlók. Persze az olasz gazella lányok és dzsigoló fiúk vannak többségben. Az, hogy ki miért megy versenyre nagyon változó. Lehet motiváció, presztizs, előrelépés, tangós karrier építés és ne feledjük, hogy a győztes páros repülőjegyet és szállást kap Bairesbe. Azért ez is valami..

Laza pár órás várakozás után elkezdtek mozgolódni a szervezők, a zsűri is megtalálta a helyét, elkezdődött a selejtező. Ezúttal a körök elején bemondták a számok címeit, Sacival örültünk is, milyen jó, hogy dj-kkel táncolunk :) Mi csak a végefelé kerültünk sorra, de előttünk még volt egy soha véget nem érő szünet.. miután a létező összes cortinát lejátszották, lassan eljutottunk a mi körünkhöz is.


"Endres Kecalmi and Dzsudit Ungari, Ungheria" - ezt mindig eljátsszák. Nagyon jó számokat kaptunk és meglepően jókat táncoltunk. Amikor lementünk Saciék odáig voltak. Nem sokkal utánunk jöttek, szépen táncoltak ők is. Elnézve a táncosokat tényleg nagyon érdekes a színvonal. Itt vannak a tavalyi VB 4. helyezett olaszok, egy általam "Bigface"-nek nevezett figurázós-technikázós, de lélekben tangótlan páros és egy flamenco ruhában viccesen ugráló fickó és idősebb nő - utóbbiról nem tudtuk eldönteni, hogy paródia vagy sem, mindenesetre felvettem, mert bármi is ez a stílus, szerintem zseniálisak :)



Megvártuk a végét, aztán jöhetett a pihenés vagyis csobbanás :)) Szerencsére még itt Rómában is sikerült összehozni jó áron egy medencés szállást. Ez az a luxus, ami nekem nagyon kell a feltöltődéshez. Vacsorához már nehezen találtunk helyet, mert hétfő lévén minden zárva. De megérte keresgélni, egy csodálatos éttermet találtunk, ahol a pizza igazi gasztroélmény volt. Az esti milonga nehezen indult, hamar el is jöttünk pihenni.


Másnap elődöntő második rész. Most Saciék voltak előbb, fantasztikusat táncoltak!! Én tomboltam a nézőtéren :) Mi viszont nagyon nehéz zenéket kaptunk, emiatt a táncunkat sem éreztük jónak, zavart, hogy nem ismertem a számokat, így kissé lehangoltan vártuk az eredményhirdetést. Bármi lehetett. Talán 63 párosból 35 megy tovább a középdöntőbe. Saciékat az elsők között mondták be! Aztán még nagyon sok másik párost. Azt gondoltuk, ez most nem jött össze, de végül bemondták a mi számunkat is, huh.. fotózkodás, felocsúdás.


Beszabadulás egy olasz szupermarketbe, ámulatba esni a választéktól és a szobában
piknikezve megenni a zamatos sajtot, olivabogyót, salátát, cipót. Rozéval koccintani a mai napra. Legjobb vacsora.

Este milonga, az emberek a falra tapadva nézik az elődöntő pontszámait. Nem hiszek a szememnek. A továbbjutók között a 7. helyen állunk. Saciék 16-ok! A tavalyi VB-s páros épphogy bekerült a középdöntőbe, Bigface kiesett, a sort a vicces páros zárja. Hát kéremszépen, itt tényleg bármi lehet. Középdöntő pénteken, de most két nap vakáció.

6 megjegyzés: