2012. július 6., péntek

Római vakáció

Hétvége a hétköznapokban, a következő két napot pihenéssel töltöttük a középdöntőig. A legjobb kezdés reggeli, medence, ejtőzés. Nemtangó. Délutánonként pedig bevettük a várost.

Egyik nap csak a közeli Via Appia Antica-n, az ókori Róma egyik legnevezetesebb útján sétáltunk, amelyet a hosszú útak királynőjének is neveznek. Az utcakövek állítólag kétezer évesek. A látvány lenyűgöző, az omladozó romokat időnként filmbe illő magánbirtokok váltják fel kovácsoltvas kapuval, leanderektől roskadozó kőfallal és parkkal szegélyzett végeláthatatlan kanyargó kocsifeljáróval. Kép a wikiről:


Este a szálláshoz közeli étteremben spagetti, tiramisu, házibor, mindegyik eléggé ízetlen, de mindegy is, a társaság nagyon jó :)

Másnap már bementünk a központba, ahol sikerült parkolóhelyet találni méghozzá nemfizetőset... na ez is valami :) Útban a Colosseo felé dulce de leche-s fagyi, csak itt úgy hívják, hogy dolce di latte, de attól még isteni. Tangósként könnyű a választás a több, mint húszféle íz közül :) A hőségtől olvadozó fagyival lavírozva tárult elém a gyönyörűséges műemlék, még mindig imádom, nem lehet megunni.


Aztán már annyira nem bírtunk a meleggel, hogy beültünk pizzázni és hát meg kell jegyezni ez már igencsak túristáknak való menü, az első esti vacsoránkat meg sem közelíti.
Visszafelé betértünk a Lateráni Bazilikába, hatalmas épület belül impozáns szobrokkal a tizenkét apostolról. Kép megint a wikiről:


Az esti milongán táncolgattunk, de ezúttal egyikünknek sem ment jól. Viszont fellépett a 2010-es szalon tangó világbajnok páros Sebastian Jimenez és Maria Ines Bogado, valamint mestereik Carlos Perez és Rosa Forte. Mindkét fellépés nagyon megható volt a maga nemében. Jimenezék továbbra is olyan zeneiséggel táncolnak, hogy sírni lehetne a gyönyörűségtől. És ha ez még nem volna elég a srác spiccen girozik... ilyet még sosem láttam, nem tértem magamhoz a látványtól. Mestere Carlos Perez már annyira idős, hogy járni is alig bír. De tangózni még igen, nem a régi már ő sem, de csodálatos élmény volt látni élőben. Feltöltődve mentünk haza.

 

2 megjegyzés:

  1. Gratula az eddigi eredményhez....meg további sok sikert!!!
    ...jé ismét Gonzalo készíti a képeket Bairesből? Eszméletlenül jó táncos :)
    Fagyiból kiprobálhatod a "Marron Glace-t" ha esetleg van olyan (karamelizált gesztenye)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük!! Gonzalo-t nem sikerült elcsípnem. Egy kiállított fotóját szerettem volna megvenni, de 80 ajró volt.. gesztenyéset sem találtam, de ezután figyelni fogom mindenhol :D

      Törlés