2012. július 9., hétfő

Semifinal

Pénteken a szokásos együtt reggelinél valahogy csendesebbek voltunk, fejben már mindenki a középdöntőre koncentrált. Éreztem, hogy nem lesz egyszerű nap.. hétfőn még fel voltunk töltve a Radunotól, azóta viszont kezdünk kimerülni és a szintet is emelték tavaly óta, mert egyre nehezebben táncolható, kevésbé ismert zenéket kapunk, amire - valljuk be őszintén - nem számítottunk. Emiatt az élmény is más, a felszabadult játékosságot a tudatosság váltja fel. A DJ (Alfredo Petruzzelli) pedig nem kímél, még milongán sem, szegény Konrad fogja is a fejét..

Már délelőtt megérkezünk a helyszínre, mert Saci és Konrad az első körben lesznek. Épp az Orquesta Tipica Alfredo Marcucci tangózenekar próbál, közben zongorát cipelnek be, ebből megint nem lesz pontos kezdés.. már azt gondoltam élőzenére kell majd táncolnunk, amit kevésbé szeretnék, de visszagondolva jobb lett volna, mert az esti milongán nagyon jól játszottak.

Amint elkezdődött, mi átmentünk a szomszédos terembe kicsit gyakorolni, így csak keveset láttuk Saciékat, de az nagyon tetszett. Utánuk mi következtünk, s hát megintcsak kemény zenék, feszültség, ráadásul a legjobb táncosokkal voltunk egy rondaban.. de túl vagyunk rajta, eredmény viszont csak délután lesz, méghozzá pontban fél 6-kor ("at 5:30 sharp") csak semmi lazaság.

Beszabadultunk a kedvenc szupermarketünkbe:


Beszereztünk egy kis olasz háztájit (paradicsom, mozzarella, bazsalikom) és visszamentünk megnézni az escenario középdöntőt. Amibe sajnos belealudtam..


Egyszer Konrad felkeltett, hogy Bigface következik :) Ez az ő terepe, el kell ismerni, de attól még Bigface marad. Egyik páros sem nyűgözött le, ugyanazok a zenék, gépies mozdulatsorok, mucha técnica.

A végén bemondták, hogy ha mindenki itt van, akkor a salon eredményt előre hozzák 5-re. Dejavu tavalyról.. :) De végül maradt az 5:30 sharp. Ezúttal névsor szerint olvasták fel a 15 továbbjutót, igy Dimitrij után következett Endres Szkedzálmi :) El sem hittük, de nagyon örültünk. Annak már kevésbé, hogy Konrad & Saci nem jutott tovább. Fotózkodtunk:


Épp indultunk, mikor kirakták az eredményeket, mi a sor végére csúsztunk, Saciék mindössze csak néhány századdal maradtak le, ehh. A vb-s páros pedig jóval mögöttük esett ki. Tétre, helyre, befutóra.. bármi lehet.


Haza feltöltődni, majd késő este vissza milongára. Épp elkezdődött egy fellépés, ami csodaszép volt. Az egyik zsűritag, Pancho Martinez Pey táncolt egy szervezőlánnyal, Ochoa Natalia-val, de olyan volt mintha évek óta táncpartnerek lennének. Gyönyörű energiával táncoltak tangót, milongát, valsot, jólesett nézni.



2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó olvasni első kézből rólatok az aktualitásokat. Sokszor gondolok rátok, és jó veletek a blog segítségével még szorosabban együtt lenni lélekben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bea drága, ha hiszed ha nem, sokszor eszembe jutottál. Az az önfeledt tánc felejthetetlen. Most én is bontogatom az ajándéknapokat.

      Törlés